Meny

Slik jobber vi

Unimicro Nettbutikk har profesjonelle designere, digitale rådgivere, prosjektledere og utviklere som alle elsker å levere løsninger som gir en verdi for våre kunder. Vår jobb er å legge til rette for at din bedrift skal lykkes. Her utdyper vi litt om hvordan vi jobber med nettbutikkprosjekt.

Behovsavklaring

I våre første samtaler med nye interesserte bedrifter så avklarer vi hvilke behov og mål akkurat din bedrift har for sin nettbutikksatsing. I denne prosessen gir våre digitale rådgivere deg god veiledning i hva du bør satse på for å dekke dine behov og nå dine mål. Når vi er enige om hva vi skal levere til din bedrift starter vi opp selve prosjektet.

Oppstart

Alle som bestiller Unimicro Nettbutikk får en dedikert prosjektleder som fast kontaktperson gjennom hele arbeidet fra start og til nettbutikken går live. Prosjektleder starter med innhenting av nødvendig informasjon for oppsett av nettbutikken, og dette er basert på behovsavklaringen og de premissene vi har blitt enige om for din nettbutikk. Prosjektlederens ansvar er å sørge for at du får det du har bestilt, gjennom å lede vårt team av designere og implementører.

Design

Nettbutikken din skal både se bra ut og samtidig selge bra. Den skal snakke til dine kunder og appellere til deres behov. Dette hjelper vi deg med.

Noen bedrifter har en grafisk profilmanual som vi benytter i designprosessen, mens andre har verken logo eller fargekoder. Vi løser begge utgangspunktene, og bistår deg som kunde i denne prosessen. Vi anbefaler at annet markedsmateriell også utformes gjenkjennelig slik at kundene dine kjenner seg igjen når de handler hos deg på nett.

Implementering

Når design er godkjent av deg vil våre front-end utviklere gjøre jobben med å implementere designet for din nettbutikk, og prosjektleder sørger for å gjennomføre det tekniske oppsettet. Prosjektleder tester også nettbutikken og følger opp at alt vi har blitt enig med deg om å levere, blir utført slik som avtalt. Alle våre nettbutikkløsninger er responsive, det vil si at de er tilpasset desktop, mobiltelefon og nettbrett.

Overlevering av arbeids-side

Etter at implementering er utført vil vi overlevere en URL til dere med nettbutikken som er bygget, dette er en URL hos oss, som er tilgjengelig for dere frem til lansering. Dere kan bruke så lang tid dere selv ønsker på å jobbe med innhold og gjøre nettbutikken klar for lansering på deres eget domene. Alle nettbutikkene vi leverer har et eget CMS, en portal hvor man jobber med for eksempel å legge til bilder i nettbutikken.

Bestilling av tredjepartsintegrasjoner

Om du skal ha en utsjekk med betalingsløsning fra en av våre tredjeparter (eks. Vipps, Klarna, PayPal eller Svea) så vil vi sørge for å bestille, eller i noen tilfeller veilede deg på hva du må gjøre hvis bestillingen må komme fra din bedrift. Dette kan variere fra leverandør til leverandør. Det dere trenger for å komme i mål vil vi hjelpe dere med.

Opplæring og bistand

Det er prosjektlederen som vil gi dere opplæring i bruk av nettbutikken og det dere trenger å kunne av nettbutikkfunksjonalitet i økonomisystemet, så dere er trygg til å stå på egne ben etter nettbutikken er lansert. All opplæring gjøres i deres egne klienter med deres reelle data, og dette synkes til den nettbutikken vi har bygget opp. Slik får dere både lært hvordan jobbe med nettbutikk, og samtidig produsert innhold. Det varierer hvor mye opplæring hver enkelt bedrift har behov for, både ut fra antall moduler og type funksjonalitet dere ønsker i nettbutikken, men også ut fra hvilken kjennskap dere har til økonomisystemet fra før. Om man ikke har benyttet økonomisystem fra oss tidligere, så gir vi også all nødvendig opplæring relatert til varehåndtering, synkronisering av varer og kunder, og ikke minst ordrebehandling.

Arbeid med innhold

Ved oppstart av nettbutikk, så vil din største jobb være å etablere eller bearbeide vareregisteret ditt. For å oppnå god synlighet for dine varer i søkemotorene forutsettes det at du jobber med innholdsoptimalisering. I starten vil det være å fokusere på god produktinformasjon (varenavn, ingress og produktbeskrivelse). Dere vil få god rådgivning om hvordan dere kan skape best mulig innhold - vi forteller deg det du trenger å vite om hvordan du skriver innhold som er bra for SEO (søkemotoroptimalisering). Bruk av bilder er alfa og omega når du driver nettbutikk. Det er derfor viktig at du bruker gode bilder som er tilpasset web og i riktig størrelse slik at bildene ser bra ut i nettbutikken. Det vil skape trygghet for dine kunder. Vil vil veilede deg og gi deg anbefalinger om bildebruk.

Lansering

Når dere er klar for å sette nettbutikken live bistår vi med alt som trengs. Vi sørger for at alle tredjepartsintegrasjoner, som f.eks. betalingsløsning, fungerer som det skal, og vil sørge for at nettbutikken publiseres på deres eget domene. Våre prosjektledere kan gjøre jobben med endringer i domene innstillinger hos din domeneleverandør - så dere slipper å sette dere inn i dette.

Support

Supportavtale er så klart inkludert! Når prosjektfasen er over og nettbutikken er lansert, vil det være kundesenteret vårt du forholder deg til. Vi har eget kundesenter kun for webkunder, hvor kundekonsulentene er eksperter på nettbutikk. Ved siden av har du også Unimicro sitt kundesenter som bistår på økonomisystem support.

Er du klar for å ta steget videre og komme i gang med nettbutikk?

Vi er klare til å hjelpe dere med å oppnå drømmen om nettbutikk! Kontakt oss i dag.

Relaterte artikler

Smidig og automatisert regnskap med Shopify og DNB Regnskap

Smidig og automatisert regnskap med Shopify og DNB Regnskap

Driver du en nettbutikk på Shopify-plattformen, og vil gjøre regnskapsprosessen smidigere og mer automatisert? Da er du på rett sted! Velkomm...

Forbrukertilsynets føringer om prismerking

Forbrukertilsynets føringer om prismerking

Flere store nettbutikkaktører har måtte betale større summer i gebyr, på grunn av villedende markedsføring i forbindelse med Bl...

Ønsker du nye og flere kunder?

Ønsker du nye og flere kunder?

Selvfølgelig gjør du det!
Her kommer noen råd du kan ta med deg inn i arbeidet med din nettbutikk.

Vurderer du Lipscore?

Vurderer du Lipscore?

Lipscore er et effektivt verktøy for å samle inn autentiske tilbakemeldinger fra kundene dine om både produkter og handleopplevelse. Ved å...

Unimicro Nettbutikk har nå integrasjon mot Mailchimp

Unimicro Nettbutikk har nå integrasjon mot Mailchimp

Vi har lansert en integrasjon mot Mailchimp, som er en av verdens største markedsplattformer for nyhetsbrev.

Endelig kan vi presentere en standardisert netthandelsløsning for deg!

Endelig kan vi presentere en standardisert netthandelsløsning for deg!

Vi har tatt en prat med Silje Skotvoll og Per Ove Brandsæter rundt arbeidet med standardiseringen av Unimicro Nettbutikk.

Guide til optimale søkeord

Guide til optimale søkeord

Her har vi samlet noen veldig enkle tips til hvordan du kan finne gode søkeord det er lurt å vektlegge i innholdet på nettstedet ditt.

Vil du få flere nyhetsbrevfølgere?

Vil du få flere nyhetsbrevfølgere?

Vi har gleden av å introdusere ny funksjonalitet for de som ønsker å få flere nyhetsbrevfølgere. Hvis du har nyhetsbrevmodul i k...