Meny

Om varemeny / varekategorier

En varemeny skal gjøre det enkelt for nettkunder å finne ønsket produkt. Hvordan man bygger varemenyen påvirker kundens opplevelse i nettbutikken. I denne prosessen må man sette seg i "kundens sko" og bygge menyen så enkel som mulig for kunden. 

En varemeny bygges opp av varekategorier i nettbutikken. I denne hjelpeartikkelen går vi gjennom ulike punkter man bør ta hensyn til når man skal bygge en varemeny / varekategorier i Uni Nettbutikk.

Varekategorier kan skape trafikk inn til nettbutikken din

Hver varekategori vil ha en landingsside i nettbutikken. I screen shot nedenfor ser du landingssiden for varekategori "Telt". 

Når en nettkunde søker på "Telt" eller "Overnatting i telt" i sin søkemotor - så kan han få denne siden opp i sitt søkeresultat. En varekategori + beskrivelse er på denne måten en trafikkinndriver til nettbutikken din, så tenk gjennom hva du vil være søkbar på i nettbutikken din.  

Varemeny_landingsside_telt.jpg

Varemeny og ulike nivå

Nettbutikker med store varesortiment, krever gjerne en varemeny'en på 3 nivå. Nedenfor har vi derfor bygget ut varemeny'en til 3 nivå. Eksempelvis: Utstyr - Telt - Familietelt. 
Vi gjør også oppmerksom på følgende:

  • Varemeny'en vil se best ut dersom har mest mulig likt antall kategorier på nivå 3. 
  • En liggende varemeny som nedenfor har også en begrensning på 3 nivå.  

Varemeny_3 nivå.jpg

Merke er en egen kategori i nettbutikken (ikke varekategori)

Merke-kategorien i nettbutikken fungerer slik at merke blir synlig på produktnivå: 

Produktnivå_merke.jpg

Og som filtrering i produktlister: 

Kategori_merke.jpg

Merker benyttes derfor ikke som varekategori. 

Hvordan bygge varemenyen?

Ved oppstart bygger man gjerne varemenyen / varekategorier først i Excel, for så å legge de over i nettbutikken. Når varemeny'en er ferdigstilt, kan man enten importere kategorier eller opprette kategorier i nettbutikken.

"Img"

Er du interessert i å vite mer?

Ta kontakt med oss på tlf.: 70 33 21 90, eller skriv til oss via vårt
kontaktskjema.

Kontakt oss