Meny

Bildearkiv og bildemapper

Innledning

I nettbutikken har du et bildearkiv bestående av produktbilder og annet bildemateriell som benyttes rundt om i nettbutikken. På forsiden i nettbutikken har du kanskje banner-bilder eller bildekaruseller som viser større bilder og illustrasjoner. Bildearkivet har samme mappestruktur som nettbutikken, med egne bildemapper for Hjem, Aktuelt, Betingelser, Om oss, kontakt, Blogg og Produktbilder. 

Bildearkivet.jpg

Produktbilder

Mappestrukturen under produktbilder, vil være avhengig av hvordan du importerer/legger inn bilder til nettbutikken. Men det er som regel disse to alternativene som benyttes:

  • Bygge bildemappe struktur lik vare-menyen
  • Legge alle produktbilder i en mappe

Vanlig praksis er å importere produktbilder til en mappe. Ved å navngi produktbilder riktig, så vil de koble seg til riktig produkt i nettbutikken når de importeres. Da vil det også være lett å søke frem produktbilder, derfor legges ofte alle produktbilder i en mappe. Dersom du ønsker at bildearkivet skal ha samme oppbygging som vare-menyen kan du spare tid ved å bygge bildearkivet før du importerer produktbildene. Under vises hvordan du kan bygge et bildearkiv.

Bygge bildearkiv

  1. Mappen "Produktbilder" er et fint utgangspunkt dersom du skal bygge en mappestruktur lik vare-menyen din
  2. Trykk på "Ny mappe" 
  3. Navngi mappen og trykk OK

Bygg bildearkiv.jpg

Mappestrukturen under bildearkiv kan ha flere nivåer akkurat som vare-menyen. Under mappen "Ski og snowboard" lages en mappe for "Ski" og en for "Snowboard" 
Lage under-mappe.jpg

Bildeillustrasjoner på forsiden

Bannerbilder og bildekaruseller til forsiden har egne mapper under bildearkiv → Hjem. Her vil du basert på layout og design finne egne mapper for disse bildene. 

For bildekaruseller og bannere er det ofte fastsatt hvilken dimensjon bildene skal ha og da vil du se at vi har laget bildemapper Som eksempelvis "Banner slider 740x600px" for at du enkelt skal kunne huske at bildene må ha riktig dimensjon. 

Banner bilder.jpg

"Img"

Er du interessert i å vite mer?

Ta kontakt med oss på tlf.: 70 33 21 90, eller skriv til oss via vårt
kontaktskjema.

Kontakt oss