Meny

Betalingsstatuser

Innledning

Enten du har Klarna, Vipps eller annen betalingsløsning i din Uni Nettbutikk, så vil en webordre alltid ha en betalingsstatus. I denne hjelpeartikkelen vil vi gå gjennom de ulike betalingsstatusene til en webordre.

Betalingsstatus vises inne på webordre: 

Betalingsstatus webordre.jpg

Betalingsstatuser vises i ordreoversikten i nettbutikken:

Betalingsstatuser.jpg

Reservert (gul) webordre

En webordre med betalingsstatus "Reservert" er merket gul og har gyldig betalingstransaksjon. Inne på webordre kan du under fanen “Betalingsløsning” finne info om reservert beløp + ordre id hos betalingsleverandør.

Del-fullført (gul) webordre

En webordre med betalingsstatus "Del-fullført" er merket gul. Dette oppstår når man har trukket betaling på en eller flere ordrelinjer, men ikke alle ordrelinjer i en webordre. Når man trekker en eller flere ordrelinjer så vil faktura automatisk bli opprettet i ditt skybaserte regnskap, og betalingsleverandør får automatisk beskjed om at ordrelinje(r) er godkjent slik at du mottar oppgjør på godkjente ordrelinjer.

Fullført (grønn) webordre

En webordre med betalingsstatus "Fullført" er merket grønn. Når man trekker betalingstransaksjonen på samtlige ordrelinjer på en webordre, endrer status seg til "Fullført". Faktura blir automatisk opprettet og bilagsført i ditt skybasert regnskap, og betalingsleverandør får automatisk beskjed om at webordre er godkjent slik at du mottar oppgjør fra betalingsleverandør. 

Kreditert / del-kreditert webordre (rød) webordre

En webordre med betalingsstatus "Kreditert" eller "Del-kreditert" er merket rød. Disse webordrene er enten del-kreditert eller kreditert i sin helhet. Når man krediterer eller del-krediterer en webordre i nettbutikken, så vi kreditnota automatisk bli opprettet i ditt skybaserte regnskap og betalingsleverandør vil automatisk få beskjed om krediteringen. Betalingsleverandør vil tilbakebetale nettkunde, og oppgjør fra betalingsleverandør vil bli redusert.

Kansellert (rød) webordre

En webordre med betalingsstatus "Kansellert" er merket rød. Når webordre ikke er påbegynt kan man kansellere en webordre dersom nettkunde har gitt beskjed om at han / hun eksempelvis angrer kjøpet. 

Reservasjon utløpt (rød) webordre

En webordre med betalingsstatus "Reservasjon utløpt" er merket rød. Når en webordre er utløpt betyr det at betalingen ikke lengre kan trekkes fra betalingsleverandøren.

Initialisert webordre (blå /ingen farge)

En webordre med betalingsstatus "Ingen" er enten blå eller uten farge (farge kommer ann på hvilken systemversjon nettbutikken din kjører på). Transaksjonen på disse webordre er ikke er fullført / ikke er ok.
Initialiserte webordrer kan eksempelvis være webordrer hvor nettkunde har avbrutt kjøpet, har hatt manglende bank-id, ikke har hatt dekning på kort, har hatt pc/nett-trøbbel etc. 
Initialiserte webordrer vises i ordrelisten, slik at du kan følge opp nettkunder manuelt (om ønskelig). NB! – la alltid initialiserte webordrer ligge til dagen etter slik at du er sikker på at kunde ikke er midt i en registrering. Når disse webordrene ikke er registrert med reservert beløp og transaksjons ID, så kan de evt. slettes etter 12 timer. 

 

"Img"

Er du interessert i å vite mer?

Ta kontakt med oss på tlf.: 70 33 21 90, eller skriv til oss via vårt
kontaktskjema.

Kontakt oss